Bare sett deg i bilen og kjør

En av våre store drømmer er å bare kjøre av gårde uten tanke på tid eller sted. Dundre av gårde på en stor motorvei, opp høye fjell og inn i trange daler. Bare bli overøst av nye bilder. Med ett våkner man opp fra drømmen og innser at den gamle Opelen ikke ville klart seg en time før den begynte å hoste og harke.

Men la oss si at du både hadde tid og penger til å kjøre av gårde? Hvor ville du dra og hva ville du oppleve? Hva er det som gjør at bilkjøring er så herlig og hva kan gjøre en biltur verdt turen i seg selv? Nå skal vi se på noen aspekter rundt dette temaet.

Sol og sommer

Den klassiske bilturen foregår i en cabriolet. Det gir deg vind i håret og man er bare nødt til å glise. En cabriolet er faktisk ikke så dyr. Flere og flere finansierer bilkjøp med forbrukslån og da kan man leve ut drømmen. Når man har solnedgangen i horisonten og man føler man kunne vært med på rulleteksten i en Hollywoodfilm har man fullendt den klassiske bilturen.

Komfort og kraft

Mange foretrekker en sportsbil man bare lener seg godt ned i for den ekte følelsen av frihet. Det er godt å dra på litt der det er lov, og ellers bare cruise nedover til en plass i solen. Den ultimate opplevelsen av forflyttelse må vel være i en Mercedes SLK 55 AMG. Den ble ofte brukt som sikkerhet under Formel-1 løp verden over, og har i dag fortsatt en god pris på bruktmarkedet.

Opplevelser i fjellet

SUVen har en helt annen funksjonalitet. Du kommer deg frem overalt, selv helt fram til hyttedøra. Opplevelser i fjellet er noe som alle bare må få med seg på biltur. Man trenger ikke tenke på tid og sted, for når sommeren er her er de fleste fjelloverganger åpne. Strynefjell, Hardanger you name it, det er så mange muligheter. Her kan man velge å bo i bilen eller kanskje slenge ut et par hengekøyer for natta.

Pandemi og usikkerhet

For vi lever fortsatt under visse restriksjoner. Hva vil sommeren gi oss av opplevelser er usikkert. Men vi vil tro at alle kan ta bilen fatt og oppleve det landet har å by på. For det er jo bare å ta forbeholdene så går det bra. Bilturen blir best når den man føler seg fri.