Berømte biler

Biler kan være berømte enten fordi de var populære i sin originale stand, eller fordi de ble brukt på en spesiell måte i TV eller film.

T-Forden

Et godt eksempel på en bil som er berømt kun på grunn av popularitet (og det faktum at det faktisk var den første bilen), er T-Forden. Bilen kom på markedet i 1908, og var den første bilen som var tilgjengelig for «folk flest». Motoren var en firesylinders 2,9 liter og ga bilen en toppfart på hele 60 km/t.

Biler kjent fra film

En bil som ble kjent for helt andre grunner er Eleanor fra filmene Gone In 60 Seconds (både i 1974 og 2000). Den originale Eleanor var en 1971 Ford Mustang Sportsroof, mens versjonen fra 2000 var en Shelby Mustang GT500. Begge bilene ble gjort berømte gjennom sine filmroller og står høyt på listen over berømte biler.

En annen kjent bil med navn er Herbie the Love Bug. Denne VW Boblen fra 1963 er kjent fra flere Disney-filmer, og er en bil som tenker og kjører selv. Den hvite bilen med de røde og blå stripene, toppet med nummeret 53 er en bil som de aller fleste kjenner igjen. En annen selvtenkende bil er Bumblebee fra Transformers. Dette er en autobot som vanligvis «spilles» av en amerikansk muskelbil.


For filmfans er det kanskje spesielt én bil som skiller seg ut, nemlig
DeLorean DMC-12 fra Back to the Future. Denne bilmodellen var den eneste som noensinne ble produsert av dette selskapet, og den har oppnådd kultstatus i mange miljøer, kanskje ikke så rart ettersom den faktisk hadde en rolle som en modifisert tidsmaskin i filmene.

James Bonds biler

Helt til slutt kan vi jo ikke komme utenom James Bond, og hans lange rekke med helt fantastiske biler. Mange av disse bilene er selvsagt ganske spektakulære i seg selv, men ble gjort enda mer imponerende etter diverse kreative modifikasjoner gjort av Q. Kanskje den aller mest kjente av disse er bilen Bond kjørte i Goldfinger fra 1964. Dette var en Aston Martin DB5, som i ettertid har blitt en av verdens mest ettertraktede klassikere.