Biler

I denne artikkelen skal vi snakke om forskjellige typer biler, og det første vi skal begynne å snakke om er hva slags typer motorer som eksisterer i verden og hva slags forskjell det er på disse. Vi begynner med den klassiske forbrenningsmotoren, som kanskje frem til nå har vært den mest brukte motoren i verden.

Forbrenningsmotor

En forbrenningsmotor er en motor som fungerer gjennom en forbrenningsprosess som vi hører i selve navnet. Det vi forbrenner i dette tilfellet er et drivstoff som vi mennesker produserer gjennom å hente opp et residual fra fossiler i væskeform ut fra bakken. Dette fossile brennstoffet inneholder mye energi fordi det biologiske materialet har blitt presset sammen over mange tusen år. Dette brennstoffet som vi altså “brenner” med forskjellige intensitet i motoren, får disse hulrommene til å utvide seg med tanke på at trykket blir økt når gassen fra brennstoffet blir frigjort fra drivstoffet. Det finnes mange forskjellige rør og et helt eget system som forbrenner, som filtrerer biprodukter fra brennstoffet, som dirigerer trykket og alt det vi kan tenke på. Når væsken antennes så skjer denne prosessen og hjulene snurrer rundt. ‘

Biler er spennende verktøy som vi bruker til å transportere mennesker og varer med. Du kan besøke Evofilm for å finne måter å modifisere bilen din på, dersom du har lyst til å for eksempel redusere sollyset som blir sluppet inn i den.

Hydrogenbiler

Det finnes også hydrogenbiler som bruker hydrogen i stedet for disse fossile drivstoffene som vi snakker om her. Disse bilene bruker noe som vi kaller for en brenselcelle som omgjør denne gassen fra kjemisk til elektrisk energi. Det eneste vi trenger er to elektroder nedsenket i elektrolytt, og oksygen. Utenom den elektriske energien som oppstår så er faktisk vann det eneste produktet som blir laget, og på grunn av dette så er dette en veldig miljøvennlig løsning på transportproblemet vårt.

Elektriske biler

Det finnes også noen biler som kanskje er enda mer kjente nå for tiden, nemlig den elektriske bilen. Det største problemet med disse bilene er hvor effektivt batteriet kan være. Dette er derimot ikke et enormt problem, og disse bilene fungerer veldig godt som de er i dag. Med tanke på at de bruker elektrisk energi så er det også slik at vi ikke forurenser planeten vår, noe som er veldig viktig å tenke på dersom vi vil at de neste generasjonene også skal ha det bra.

Det finnes mange insentiver som staten i Norge tilbyr til oss forbrukere for at vi skal skifte over til elektriske biler fra forbrenningsbiler. Det anbefales at du setter deg inn i disse og faktisk vurder om det er verdt å gjøre dette, men husk at klimaet trenger det.