Fremtidens VCR – Virtual Car Racing

Det er ikke lenge til fremtiden er her for alvor. Ei heller lenge til duren av buldrende motorer dundrer gjennom gatene er historie. Eksos som teppelegger gatene og lukten av svidde dekk beslaglegger hele atmosfæren, men snart er det forbi. Alle disse tingene som vi rånere elsker og andre hater. Vi vil savne rådebank og topplokk som suser gjennom lufta til jubel fra hundre tilskuere.

Men fremtiden bringer kanskje noe som er enda bedre. VCR vil gi deg muligheten til å kjøre din drømmebil gjennom Route 66 eller på den legendariske banen i Le Mans. Tenkt deg å suse gjennom Mulsanne-svingen eller opp bakkene etter hårnålssvingen St. Devote i Monte Carlo.

Suse over Autobahn i 350 km/t uten at noe kan gå galt. Alltid perfekt for råning til Strømstad eller gjennom Oslos gater. Det hele er virtuelt, der man kobler seg opp på den digitale eteren. Hva er ditt drømmemål? Hvor i verden vil du kjøre din Koenigsegg CCR eller turboladede Mustang GT? Veiene er forresten uendelige, men helt naturtro. Man vil ikke merke forskjellen på VCR og IRL (in real life).

Velg kjøretøy og distanse selv

Du setter deg i gamingstolen og monterer mobilen fast i apparatet. Rattet synkroniseres via nettverket. Du trenger flere teknikkdeler som gjør kjøreturen perfekt. Så tar du din nyervervede McLaren M8D som vant så mange løp på 1970-tallet. Kjører opp Trollstigen bare for å ha gjort det. Eller vil du kjøre Fiat 500 på NASCAR banen i Charlottesville. Der kommer det en gigantisk semitrailer rundt svingen. Det gikk akkurat.

Tjene penger på virtuell kjøring

Kanskje kan man til og med styre viktige transporter med VRC. Lastebiler med gods, godstog med varer og store containerskip på de store hav. For når alt blir digitalisert og automatisert, så er det ingen grenser for hvor mye som kan fjernstyres. Du kan hjelpe gamlemor opp trappe-heisen til og med.

Du blir herre i eget liv og kan bestemme når og hvor du vil reise. Verden kommer inn i din virtuelle verden. Akkurat som Truck Sims, Traktor Simulator og Need for Speed. Men VCR tar oss til et nytt nivå. Her vil vi ikke lenger forstå at vi er i en virtuell verden, ikke før det ropes fra gangen at middagen er ferdig. Den skrikende stemmen skjærer så vidt gjennom de naturtro drønnene fra V8-motoren.

Nei det er bare å åpne panseret og la drømmene fly av gårde på øde landeveier, fremtiden er her snart.