Gjør bilen din høst- og vinterklar

Vi nærmer oss sakte, men sikkert høst og vinter igjen. Derfor kan det være lurt å ta en aldri så liten vinterklargjøring av bilen, mens det fremdeles er behagelig temperatur ute. Dette er faktisk mye enklere og raskere enn du kanskje tror. Dermed sparer du deg også for å måtte gjøre disse tingene i vinterkulda.

Hvorfor er det så viktig med vinterklagjøring av bilen?

Når det kommer til til renhold av bil, byr den norske vinteren på mange utfordringer. I Norge saltes det ekstremt mye i løpet av en vinter. Salt oppløser asfalten på veiene, og dermed blir bilen utsatt for en blanding av salt og olje og tjære. I tillegg er det fortsatt noen som bruker piggdekk, noe som forårsaker flyverust og rester av asfalt.

Hvis vi i tillegg inkluderer bremsestøv og vanlig skitt, sier det seg selv at det blir en utfordring å holde bilen din ren om vinteren. Det er også viktig å beskytte bilen mot kulde og is om vinteren. En god ide kan være å investere in en carport fra byggmax som beskytter bilen din hele vinteren gjennom.

Avfetting av bilen

Avfetting av bilen er viktig for å få fjernet forurensning som vanlig skitt, olje og asfaltflekker. Begynn med å påføre avfettingsstoffet nedenfra og jobb inn stoffet opp til vinduslistene. Bak påføres det helt opp. Glem heller ikke fronten. La deretter stoffet få virke i 4–5 minutter, men sørg for at det ikke tørker helt inn. Hvis det gjør så, legger du på et lag til før du spyler det vekk. Dette for å unngå skjolder. Bruk helst en høyttrykkspyler til å fjerne avfettingen.

Rengjøring av felgene

Felgene får mye juling fra bremsestøv og annen skitt som setter seg fast. Bruk derfor felgrens av et godt merke for å få løsnet skitten skikkelig. La også felgrensen få virke i 4–5 minutter før du spyler den vekk. Igjen, pass på at stoffet ikke tørker og hvis så, sprayer du på litt mer stoff før du spyler felgen ren.

Håndvask av bilen

Siste tingen du trenger å gjøre er å gi bilen din en velfortjent berøringsvask. Dette er en god måte for å få fjernet trafikkfilm og annen skitt som ikke lar seg fjerne med de overnevnte prosedyrene. Velg en helt nøytral såpe for jobben og bruk hansker av mikrofiber til å vaske med. Fyll opp en halv bøtte med vann og bland i såpe. Fyll deretter helt opp med vann, slik at du får et godt skumlag.