Lønner det seg å reparere bilen i Sverige?

Bilhold er dyrt! Kjedelig dyrt! Dessverre er bil et nødvendig onde for mange, og da kommer man ikke unna alle kostnadene. For ikke nok med at drivstoffprisene stadig når nye høyder, skal man reparere bilen, må man fort regne med at tusenlappene flyr. Og reparasjoner kommer ikke en bileier utenom.

Vi nordmenn er glade i «harryhandel». Etter et par år med pandemi med tidvis stengte grenser, er vi nå i full gang med turer over grensa til Sverige. Ikke så rart, all den tid mye av maten er langt billigere der.

Snus på nett

Mange reiser også til Sverige for å handle snus, og det er penger å spare på f.eks. Epok nr. 7. Derimot er det ikke alle som har fått med seg at man også kan handle snus på nett. Den siste tiden har flere svenske snusselskap etablert seg i Norge, med norske nettbutikker. Der kan man handle snus til langt hyggeligere priser enn de man må ut med i matbutikken eller på kiosken.

Det kan fort bli dyrt å kjøre til Sverige, ens ærend for å kjøpe Epok nr 7, og derfor er netthandel et svært godt alternativ.

Er det billigere å ha bilen på verksted i Sverige?

Mange lurer på om de bør dra til Sverige for å fikse bilen. Her bør du sjekke grundig før du bestiller time. Riktignok er timeprisen på verksted billigere, men deler har omtrent samme pris som i Norge.

Du bør derfor sjekke rundt med både norske og svenske verksteder, og få et tilbud fra alle. I tillegg må du huske å kalkulere transportkostnadene.

Du kan få fritak for moms, alt etter hvor lenge du er i Sverige. Er du ute av Norge i mindre enn 24 timer, kan du kjøpe verkstedtjenester til inntil 3000 uten å bli belastet moms. Er du utenlands i mer enn 24 timer, er inntil 6000 kroner momsfritt.

Biler