Sko for bilkjøring

Det å velge riktige sko når man skal ut og kjøre bil, er ikke viktig bare for komforten, det har faktisk også innvirkning på sikkerheten. Feil skotype kan være farlig, og dette gjelder spesielt for høye hæler og ustabile sko som for eksempel flip-flop-sko. Heldigvis finnes det godt utvalg av gode kjøresko, og mange av dem ser jo faktisk også ganske kule ut.

Godt utvalg og lavere priser på nett

Når det kommer til hæl, må du absolutt unngå høy hæl. Her bør skoens hæl ha god kontakt med gulvet, slik at det er enkelt å bedømme hvor mye press du trenger å bruke. Og når du skal ut og kjøpe sko, kan det være lurt å ta seg en kikk rundt for å se hva som er tilgjengelig. Det finnes et utrolig stort utvalg av sko på nett, og ved å ta i bruk nettbutikker kan du kjapt og enkelt få en god oversikt over ulike skotyper, hva de koster og de nøyaktige spesifikasjonene for hver sko. Ofte får du også bedre priser på nett enn det du får i butikk, så det kan lønne seg, og da spesielt hvis du tenker å kjøpe mer enn ett par sko.

Velg rett såle og hæl

Kanskje det aller viktigste å tenke på når du velger sko er at du finner riktig type såle og hæler. Her er det lurt å velge en såle som ikke er for tykk, slik at du enkelt kjenner kontakten med pedalene. Det er også viktig at skoene ikke er for tunge, for det gjør deg også mindre følsom på foten. Politiet kommer heller ikke til å tro på deg dersom du sier de tunge skoene er grunnen til at du kjører for fort. Det kan være smart å holde seg til en såletykkelse under 1cm, men gjerne ned i så lite som 4 mm. Det er i tillegg viktig at du tenker på at sålene ikke skal være for vide, for da risikerer du at du treffer to pedaler samtidig, og ikke minst kan skoen sette seg fast mellom pedalene.