Tips til valg av varebil

Skal du kjøpe varebil? Da bør du lese her først. Det er nemlig enkelte ting du bør tenke på.

Det første du bør ta høyde for, er størrelsen. Ikke gå i den fella at du kjøper en for liten bil. Svært mange varebiler er altfor tungt lastet, fordi eierne ikke har tenkt over de store mengdene med verktøy og utstyr de skal frakte med seg. Det kan være svært farlig å kjøre med en overlastet bil, og det kan føre til problemer med for eksempel støtdempere, hjullager og bremsesystem.

Ved å kjøre rundt med en overbelastet varebil vil også driftskostnadene bli høyere, og du vil bli pålagt et gebyr om du blir stoppet i kontroll.

Tenk derfor over følgende:

  • Hva skal bilen brukes til?
  • Hvilke typer utstyr/verktøy må du ha med deg?
  • Hvor stort volum må bilen romme, og hvor stor vekt må den tåle?

Bruksområde

Dette bør du tenke nøye gjennom. Hva står øverst på prioriteringslisten? Her kommer det selvfølgelig an på type bedrift og hva slags transportbehov du har.

Er du håndverker ønsker du antagelig å spesialinnrede bilen. For å kunne jobbe mest mulig strukturert og effektivt er det viktig med et godt system, som er funksjonelt og praktisk. Hos Work System har de en rekke bilinnredninger som er tilpasset varebiler.

Tenk økonomi

Når du velger en varebil bør du ikke kun se på innkjøpsprisen. Tenk også over hva bilen vil koste på sikt. Etter hvert vil du mest sannsynlig bytte den ut, og da er det lurt å velge et merke som holder seg godt i pris.

Elektrisk, diesel-, eller bensindrevet?

I dag er det mange fordeler med elbiler hva angår avgifter. Selv om også elbiler må betale for bompasseringer og fergestrekninger, er prisen minst 50 % lavere enn for biler som går på fossilt brennstoff. Derimot tror vi nok at disse fordelene vil være en saga blott om få år. En annen ting du bør tenke over hva angår elbil, er lademulighetene. Er du håndverker og kjører lange strekninger hver dag, må du være sikker på å kunne lade bilen i løpet av dagen. Besøker du mange private kunder, er det ikke sikkert at denne muligheten byr seg, og da vil du sitte igjen med et stort problem. Sett fra miljøperspektiv er nok elbil uansett det beste valget.

Dieselbiler er ikke lenger ansett som svært skadelige for miljøet. Med mindre du bor og jobber en storby, der det vil være forbud for dieselbiler på dager med dårlig luftkvalitet, kan du med fordel gå for en slik. Dieselbiler er langt mer miljøvennlig enn bensinbiler som slipper ut store mengder CO², og de har dessuten et lavere drivstofforbruk.

Det er som sagt en del du må tenke på før du velger ut en varebil. Bruker du derimot litt tid på planleggingen, vil det også være mer sannsynlig at du ender opp med et godt bilkjøp. Husk også å prøvekjøre ulike alternativer, slik at du finner den bilen som passer deg best.