Verdens dyreste biler

Bil er flott, det kommer man ikke utenom. Og disse bilene er helt i toppsjiktet, selv om de aller fleste av oss aldri kommer til å få sjansen til å så mye som ta i rattet på en av disse. Det gjør jo ikke så mye, vi kan jo allikevel nyte dem på avstand.

Verdens absolutt dyreste bil – Koenigsegg

Akkurat nå er verdens dyreste bil Koenigsegg CCXR Trevita, som koster hele 4,8 millioner dollar. Denne herligheten er faktisk bokstavelig talt kledd i diamanter, i en helt spesiell finish som kombinerer karbonfiber og diamantstøv. Motoren er en 4,8 liter V8, og selvsagt har den rundet 1000 hestekrefter. Med andre ord skal du klare å legge de fleste bak deg med denne her. Ikke at du nødvendigvis får muligheten til det – det har nemlig kun blitt laget tre stykker.

Nest dyrest – Lamborghini

Nesten like dyr er Lamborghinis Venenoden må du ut med 4,5 millioner dollar for å hente hjem, og er en bil som er laget for å feire selskapets 50 årsdag. Navnet betyr gift, og det virker nokså passende, for denne ser rett og slett dødelig ut. En V12-motor på 6,5 liter er med på å gi denne bilen et image som absolutt står i stil med navnet.

Lykan Hypersport – nummer tre


En bil som kanskje er litt mindre kjent blant folk flest er
W Motors Lykan Hypersport. Til tross for at denne bilen hadde en stjernerolle i Furious 7 har den nok ikke akkurat blitt et navn som de fleste kjenner til. Bilen selges for vanvittige 3,4 millioner dollar, men for den prisen får du riktig nok juveldekkede lys og et interiør som like gjerne kunne vært hentet fra science fiction. Med en motor som kan hamle opp med de fleste har denne bilen faktisk blitt tatt i bruk av politiet i Abu Dhabi.

Nummer fire på listen – Bugatti Veyron

Helt til slutt nevner vi også en helt spesiell versjon av Bugatti Veyron, nemlig en limited edition fra Mansory Vivere som er en av verdens aller raskeste biler. Med hele 1200 hestekrefter er dette en bil man nesten må se i aksjon for å i det hele tatt forstå hvor rask den er. Toppfarten er på over 400km/t!